Detta bildmärke är ett registrerat varumärke. Klicka för att gå till GoalArts hemsida.
  Namnet GoalArt är ett registrerat varumärke. Klicka för att gå till GoalArts hemsida.
  GoalArt erbjuder unika möjligheter att beskriva processkunskap och använda den i automatisk diagnos. GoalArts metoder ger operatörer kunskap om nuvarande situation. På detta sätt ger ett GoalArtsystem en unik nivå av säkerhet. Det är därför som 'Knowledge for Safe Operation' är vårt motto. Klicka för att gå till GoalArts hemsida.
INNEHÅLL
Hem
Webbdemo
Nyheter och skrifter
Produkter och tjänster
Kunder och projekt
Barsebäck
Chevron
Dräger
Elsam
Elsam Engineering
EPRI
ESS
First Energy
Forsmark
Fortum
Gambro
HOPS
Jönköping Energi
Koncar
Lunds Energi
Midwest ISO
New York ISO
Oskarshamn
Ringhals
Rottneros
Svenska Kraftnät
Sydkraft Östvärme
Teracom
TVO
Vattenfall
Volvo Bus
Åforsk
Samarbete
Service och support
Jobba på GoalArt
Om GoalArt
Kontakta oss
Webplatskarta

English
SVENSKA KRAFTNÄT
Svenska Kraftnät sköter stamnätet för elkraft och har systemansvaret för den svenska elförsörjningen. Detta ansvar innebär att se till att elsystemet kortsiktigt är i balans och att dess anläggningar samverkar driftsäkert. Stamnätet omfattar totalt ca 15 000 km 220 kV och 400 kV kraftledningar med bl.a. stationer, förbindelser med utlandet och kontrollsystem - IT-system och optofiber för bredbandskommunikation. Svenska Kraftnät är ett statligt affärsverk.

Kraftledning i stamnätet.

Antalet anställda är cirka 290 personer. Huvudkontoret ligger i Vällingby, Stockholm, där även driftcentralen Nätkontroll finns. Kontor finns även i Halmstad, Sundsvall och Sollefteå, som rymmer en driftcentral för stamnätet i Norrland. Vi har också en kursgård för linjereparatörer i Åsbro, utanför Örebro. Svenska Kraftnät sysselsätter ytterligare några hundra personer på entreprenad för drift och underhåll av stamnätet runt om i landet.

INSTALLATION HOS SVENSKA KRAFTNÄT
I ett första pilotprojekt 2005 visades att GoalArts algoritm analyserade storstörningen från 23 september 2003 korrekt, och identifierde de två oberoende rotfelen under den första minuten av incidenten.

Ett GoalArtsystem har övervakat det svenska kraftnätet sedan januari 2009. Detta system uppgraderas nu för att passa till SvKs nya SCADA och EMS-system.

MER INFORMATION
Om ni har frågor, kontakta gärna Jan Eric Larsson, VD för GoalArt.

E-mail: janeric@goalart.com
Läs mer: Svenska Kraftnät
Klicka för att följa länken.

GoalArt, Scheelevägen 17, 223 63 Lund, Tel: 046 286 4880, Fax: 046 286 4882, E-mail: info@goalart.com, Web: www.goalart.com.